به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام محمد عبادیزاده در دیدار با مدیران جهاد کشاورزی هرمزگان، با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی و تامین امنیت غذایی کشور، اظهار کرد: بخش کشاورزی از اهمیت ویژهای در سطح کشور برخوردار است؛ اما متاسفانه در حوزه سیاستگذاری کلان کشور، بخش کشاورزی به جایگاه ویژه خود نرسیده است.
وی، با اشاره به اینکه کشاورزان استان هرمزگان هر سال دچار خسارت گسترده میشوند، ابراز کرد: در حال حاضر ریسک بخش کشاورزی افزایش پیدا کرده است؛ چراکه کشاورزان تنها برای داخل کشور تولید میکنند و سیاستهای حاکمیت در بخش صادرات محصولات کشاورزی به صورت جدی پیگیری نشده است.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان ادامه داد: کشاورزان هرمزگانی هر ساله در بخشهای مختلف، متضرر میشوند که برای جلوگیری از این ضرر، نیازمند مدیریت صحیح کشت و صادرات محصولات کشاورزی است.
حجتالاسلام عبادیزاده تصریح کرد: الگوی کشت، متناسب با شرایط اقلیمی در دوره جدید وزارت خانه جهاد کشاورزی بازتعریف شد که امیدوارم در استان هرمزگان نیز متناسب با ظرفیتهای موجود، کشاورزان به سمت رعایت الگوی کشت سوق داده شوند.
وی تصریح کرد: هدفگذاری تولید برای صادرات، با تولید برای تامین نیازهای داخلی بسیار متفاوت است و نباید تنها تولید را معطوف به داخل دانست؛ چراکه باعث میشود اعتماد بازارهای هدف دنیا از بین برود به همین جهت، نگرش حکمرانی باید به سمت تولید برای صادرات برود.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان خاطرنشان کرد: در هرمزگان بیش از ۲۵ سال است که در بحث بیماریهای لیموترش با چالش روبرو هستیم. مرکز تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی باید برای حل این چالش و از بین بردن آفت لیمو که باعث نابودی باغات هرمزگان شده است در دستود کار این مرکز قرار گیرد.
وی بیان کرد: عوارض نیم درصد صادرات گوجه فرنگی به یکباره به ۶۰ تا ۷۰ درصد رسیده است که کشاورزان را به شک برده است. با توجه به اینکه این مهم به کشاورزان دیر اعلام شد، باعث بروز نارضایتی میان کشاورزان شده است که باید این چند ماه توسط جهاد کشاورزی نیز مدیریت شود.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان اظهار کرد: با توجه به ریسک بالای کشاورزی در استان هرمزگان نهادها و سازمانهای بیمهای روی محصولات کشاورزی تمرکز نمیکنند و شجاعت بیمه کردن باغات و اراضی کشاورزی را ندارد.
حجتالاسلام عبادیزاده با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)، رمز موفقیت در جهان را بهرهبرداری حداکثری از دریا دانست و عنوان کرد: ۳۵ درصد مساحت کشور را نوار ساحلی تشکیل میدهد؛ اما متاسفانه در بحث حکمرانی دریا شاهد یک تشتت و چندگانگی هستیم و به ظرفیتهای آن به خوبی دقت نشده است.
وی اضافه کرد: متاسفانه تعداد صیادان غیر مجاز استان هرمزگان بیشتر از صیادان مجاز است که این مهم نشان دهنده نقص سیاستهای حاکمیت در حوزه صید و صیادی است که باید به سمت مدیریت و حل این چالش گام برداشت.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان، مطرح کرد: برخی از افراد که دارای دانش، تخصص، سرمایه و سابقه خانوادگی و اجدادی صید و صیادی هستند باید در اولویت صدور مجوز طرحها و پروژههای شیلاتی نظیر پرورش ماهی و میگو شوند.
نظر شما